Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Uleiuri esențiale împotriva anxietății

  Anxietatea este o stare afectivă caracterizată printr-un sentiment difuz de insecuritate, de neliniște, în legătură cu un pericol potențial sau perceput. În unele cazuri, pericolul care induce starea de anxietate nu este conștientizat de cel afectat, acesta resimțind o stare de neliniște, fără a putea numi pericolul fața de care resimte această neliniște. 

  Atunci când nu este conștientizată, anxietatea poate lua forma unor simptome exclusiv fizice, din această cauză, cei afectați putând ajunge să creadă ca suferă de o afecțiune organică.

  Anxietatea resimțită exclusiv prin simptome fizice face parte din categoria tulburărilor psiho-somatice. Tulburările de anxietate includ anxietatea generalizată, fobia socială, fobiile specifice (fobia de insecte, de spații deschise sau închise), atacul de panică, tulburarea obsesiv-compulsivă sau stresul post-traumatic.

  Anxietatea și stresul excesiv atacă sistemul imunitar,  provoacă inflamații și poate duce la boli cronice și stres oxidativ (un dezechilibru care poate provoca multiple probleme de sănătate). Anxietatea generalizată poate afecta sănătatea dumneavoastră totală, inclusiv relațiile emoționale, personale, sociale, profesionale și sănătatea. Efectele anxietății sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră.

  Uleiurile esențiale pot ameliora simptomele stresului, anxietății și depresiei. Nu sunt un leac pentru bolile în sine, însă, atunci când stresul sau anxietatea sunt legate de provocările cotidiene, uleiurile esențiale pot fi tot ceea ce aveți nevoie pentru a găsi echilibru și pentru a vă relaxa.

  Cele mai eficiente uleiuri esențiale în prevenția și tratarea anxietății sunt uleiurile esențiale de lavandă, de bergamot, de portocale, de iasomie și de Ylang Ylang. Acestea pot fi folosite sub mai multe forme, cum ar fi masajul, baia sau aromaterapia.

    Uleiul esential de Lavanda

  Folosit în difuzorul de aroma sau în lampa de aromaterapie, parfumul de lavandă generează o stare de spirit pozitivă, relaxantă și tratează durerile de cap, migrenele, insomnia și alte tulburări ale somnului. Lavanda are o aroma proaspătă și florală, datorită conținutului ridicat de acetat de linalil și linalool, studiile sugerând că sunt eficiente în reducerea anxietății și în atingerea relaxării. Pentru un masaj corporal hidratant puteți amesteca 4 picături de ulei esențial de Lavandă cu 2 picături de ulei esențial de Lămâie, 2 picături de ulei esențial de Salvie si 3 linguri de ulei vegetal.

   Uleiul esential de Bergamot

  În difuzorul de aroma sau în lampa de aromaterapie, uleiul esențial de Bergamot se folosește în tratarea stărilor de anxietate și a depresiilor, pentru atmosfera de seninătate și echilibru pe care o creează. Masajul cu ulei esențial de Bergamot este detensionant nervos, relaxant, echilibrant, întărește încrederea în sine, ridică moralul și ameliorează stările de tristețe și introvertire. Pentru o ședință de masaj adăugați 4-6 picături de ulei esențial în aproximativ 10 ml ulei vegetal. 

  Uleiul esențial de bergamota este extras din portocalele de Bergamot și are un miros caracteristic de citrice. Conform unui studiu realizat in 2015, s-a evidențiat faptul că uleiul esențial de Bergamot ajută la ameliorarea anxietății, stimulează fluxul sanguin și îmbunătățește starea de spirit. Puteți găsi ingredientele sale active în medicamentele antidepresive. Uleiul de Bergamot ajută și la revigorarea simțurilor, la curățarea mintii și la relaxarea sistemului nervos.

    Uleiul esential de Iasomie

  Masajul cu ulei esențial de Iasomie se folosește ca detensionant nervos, relaxant, echilibrant, afrodisiac, aducând beneficii în caz de anxietate, frigiditate și impotenta generată de stress. Întărește încrederea în sine, ridică moralul și ameliorează stările de tristețe și introvertire. Uleiul esențial provine din floarea de iasomie și aceasta nu numai că ajută la atenuarea sentimentelor de anxietate, dar stimulează și mintea și vă îmbunătățește starea de spirit, pentru a produce sentimente de optimism și încredere. În mod tradițional, iasomia era un remediu natural pentru insomnie, anxietate, depresie și libidou scăzut. Astăzi, cercetările confirmă faptul că credința tradițională era exacta: multe studii sugerează ca uleiul esențial de iasomie este la fel de bun ca valiumul, atunci când vine vorba de depășirea stresului și a stării de nervozitate.

    Uleiul esential de Ylang Ylang

  Uleiul esențial de Ylang Ylang este extrem de aromat cu un puternic efect afrodisiac și antidepresiv. Baia cu uleiul esențial de Ylang Ylang este foarte plăcută și eficientă prin relaxarea pe care o induce apa caldă. De asemenea, vaporii de Ylang Ylang din aromaterapie au un puternic efect afrodisiac. Mai mult, tonifică și revitalizează sistemul nervos, reducând anxietatea și iritabilitatea. Ylang Ylang este un ulei esențial cu aromă florală, folosit pentru a induce relaxarea și un sentiment de calm. Este deosebit de eficient în atenuarea stresului, deoarece ylang-ylang aduce pacea si calmul imediat. Un studiu din 2006 a arătat ca inhalarea unui amestec de ylang-ylang, bergamot și lavanda a contribuit la scăderea nivelurilor de stres și anxietate, a ritmului cardiac și a cortizolului serict. 

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
-31%

Uleiuri esentiale

Ulei esential de Iasomie

21,00 lei39,50 lei
-27%

Uleiuri esentiale

Ulei esential de Lavanda

19,00 lei36,00 lei
-30%

Uleiuri esentiale

Ulei esential de Ylang Ylang

17,00 lei33,00 lei
-29%

Uleiuri esentiale

Ulei esential de Scortisoara

16,00 lei29,00 lei