Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

5 Uleiuri Esențiale utile pentru curățarea și igienizarea casei

  Produsele de igienizare pe care le folosim în curățarea și igienizarea casei sunt în mod normal încărcate cu toxine care ne pun în pericol sănătatea, având ingrediente care sunt cunoscute ca agenți cancerigeni. Să nu mai vorbim de implicațiile asupra mediului pe care le au toți detergenții și substanțele de dezinfectat.

  În continuare, vă prezentăm 5 uleiuri esențiale care pot fi folosite în curățarea casei. Aceasta este o alternativă mai sănătoasă, mai nepoluantă și, bineînțeles, care lasă o aromă mai frumoasă în casă. În funcție de proprietăți, uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru eliminarea bacteriilor și a germenilor, degresarea bucătăriei, igienizarea băii, scoaterea petelor, împrospătarea aerului din casa, întreținerea mobilierului din lemn, dezinfectarea și igienizarea rufelor, îndepărtarea mucegaiului și eliminarea dăunătorilor.  

   Uleiul esential de Lavanda 

  Pe lângă aroma sa florală care împrospătează aerul din casa și are un efect calmant și relaxant, lavanda are și proprietăți anti-bacteriene. Astfel, dacă vei pune câteva picături de ulei esențial de Lavandă pe perna ta, va fi protejată de acarieni. De asemenea, puteți adăuga 3 – 5 picături de ulei esențial de lavanda și în detergentul de vase.

    Uleiul esential de Tea Tree 

  Uleiul esențial de Tea Tree este purifiant, antiseptic și antibacterian. Împreună cu uleiul esențial de Pin și uleiul esențial de Lemongrass, se folosește pentru dezinfectarea suprafețelor din baie, a toaletei și a mașinii de spălat. Adăugați la fiecare ciclu de spălare câteva picături de ulei esențial de Pin pentru a o dezinfecta și în loc de balsam de rufe pentru parfumarea rufelor. De asemenea, în difuzorul de aroma sau în lampa de aromaterapie adăugați peste 7-9 picături de ulei esențial. Vă curăță încăperea de viruși și bacterii și va purifică aerul. Neavând un miros foarte plăcut, îl puteți amesteca cu uleiul esențial de lămâie. Acest ulei esențial este un incredibil antibacterian și anti-fungic și are proprietăți dezinfectante, antiseptice și antimicrobiene.

    Uleiul esential de Lemongrass

  Este un bun dezodorizant și parfumant cu note citrate-ierboase, ce emană prospețime, fiind folosit, în special, în produse de igienă sau pentru parfumarea încăperilor. Uleiul esențial de Lemongrass este anti-fungic, ceea ce înseamnă că este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru a curăța casa de ciuperci și mucegai.

    Uleiul esential de Eucalipt

  Uleiul esențial de Eucalipt este antiseptic, puternic antiviral, purifiant, antifungic, antiparazitar, antimicrobian, antibacterian răcoritor, împrospătant, purificator al încăperilor, dar și repulsiv pentru insecte. Datorită mirosului său foarte fresh, este folosit adesea în difuzorul de aromă, pentru împrospătarea aerului, ca antibacterian răcoritor, împrospătant și purificator al încăperilor.

    Ulei esential de Portocale

  Este foarte eficient în îndepărtarea grăsimilor de pe aragaz, din frigider sau de pe alte suprafețe din bucătărie. Combinat cu bicarbonat de sodiu, uleiul esențial de Portocale este un foarte bun degresant natural.

  Folosiți uleiurile esențiale ca aromă unică sau mixați-le în funcție de mirosul care vă face mai multă plăcere în difuzorul de aromă și bucurați-vă de toate beneficiile lor adiacente, pentru că natura este foarte generoasă cu noi!

-32%

Uleiuri esentiale

Ulei esential de Tea Tree

14,50 lei28,00 lei
-33%

Uleiuri esentiale

Ulei esential de Lavanda

17,00 lei33,00 lei
-27%

Uleiuri esentiale

Ulei esential de Eucalipt

17,00 lei33,00 lei
-31%

Uleiuri esentiale

Ulei esential de Lemongrass

12,50 lei24,00 lei
-30%

Uleiuri esentiale

Ulei esential de Pin

17,00 lei33,00 lei
-30%

Uleiuri esentiale

Ulei esential de Portocale

12,00 lei23,00 lei

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
-31%

Uleiuri esentiale

Ulei esential de Iasomie

20,00 lei39,50 lei
-33%

Uleiuri esentiale

Ulei esential de Lavanda

17,00 lei33,00 lei
-30%
17,00 lei33,00 lei
-29%
15,00 lei29,00 lei