Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Combate insomnia prin aromaterapie

    Uleiurile esențiale, introduse în rutina zilnică ca remediu natural, te pot ajuta să te relaxezi mental și fizic și să învingi insomnia.

  Probabil ați întâlnit un miros care v-a adus aminte de o anumită experiență, trăire, un anumit sentiment sau moment. Simțul olfactiv este direct conectat la centrele creierului care se ocupă de memorie și de emoție. Astfel, celulele din interiorul nasului detectează mirosuri în mediul nostru și trimit informații către creier prin intermediul nervului olfactiv.

  Așadar, informația despre miros se îndreaptă imediat către sistemul limbic al creierului, care include regiuni precum amigdala, care controlează reacțiile emoționale și memoria. De aceea, aromaterapia cu uleiuri esențiale este o tehnică extrem de benefică pentru relaxare și pentru un somn mai bun.

    Ulei esențial de Tămâie (Frankincense)

   Uleiul esențial de Tamaie este bun pentru înlăturarea stărilor depresive și apatice, conferind un sentiment de încredere în sine. Este considerat un ulei mistic, folosit pentru elevare spirituală.  Stimuleaza meditația ajutând la o respirație profundă de aceea este folosit adesea în timpul practicilor de de yoga.

  Ne ajută foarte mult să ne facem un mic ritual înainte de a adormi: să aerisim foarte bine camera în care dormim, să îndepartăm orice sursa de zgomot și lumină, să dăm drumul la aparatul de aromaterapie cu câteva picături de ulei esențial de tămâie și să practicăm câteva minute din tehnica de respirație 4-4-8 (tragem aer în piept numărând până la 4, ținem aer în piept până la 4 și scoatem aerul pe nas numărând până la 8). Această tehnica extrem de ușor de realizat ne pregătește corpul și mintea pentru somn, stabilizează pulsul inimii și ne dă o stare de somnolența și calm. Concentrati-vă doar la ritmul respirației și toate gândurile vor disparea.

    Ulei esențial de Ylang Ylang

  Originare din Indonezia, florile ylang-ylang produc un ulei eficient pentru reducerea hipertensiunii, datorită efectelor sale sedative. Difuzarea aromei de Ylang Ylang vă poate ajuta să adormiți mai repede și va atenua stresul și anxietatea.

  Baia cu uleiul esențial de Ylang Ylang este foarte plăcută și eficientă prin relaxarea pe care o induce apa caldă și prin faptul că porii se dilată, permițând uleiului să pătrundă prin tegumente.

    Ulei esențial de Bergamot

  Fuziunea dintre lămâie și portocală, bergamota este un fruct hibrid cu o aromă de citrice dulce. Studiile au arătat că, atunci când uleiul esențial de bergamot este folosit în aromaterapie, poate ameliora anxietatea, reduce stresul și calma corpul și mintea în pregătirea pentru somn.

  Masajul cu ulei esențial de Bergamot se folosește ca detensionant nervos, relaxant, echilibrant, întărește încrederea în sine, ridică moralul și ameliorează stările de tristețe și introvertire.

    Ulei esențial de Lavanda

  Uleiul esențial de Lavanda este cel mai popular ulei esențial pentru relaxare și contra insomniei. Are un efect calmant care poate ajuta ziua sau noaptea, iar proprietățile sale antiinflamatoare pot, de asemenea, să consolideze sistemul imunitar și să regleze circulația sângelui, ceea ce este foarte benefic pentru a combate insomnia.

  Lavanda calmează sistemul nervos prin scăderea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac și a temperaturii pielii – toate procesele care au loc în timpul tranziției naturale a organismului în timpul somnului. Uleiul esențial de lavanda reduce insomnia ușoară și reduce gândurile anxioase, prin modificarea undelor cerebrale, pentru a produce o stare mai relaxată. 

  Alte uleiuri esențiale foarte potrivite pentru a combate insomnia mai sunt și uleiul esențial de salvie și uleiul esențial de busuioc

  Folosiți-le ca aromă unică în difuzorul de aromă sau mixați-le în funcție de mirosul care vă face mai multă placere și bucurați-vă și de beneficiile lor adiancente pentru că natura este foarte generoasă cu noi. 

  * Uleiuri esențiale Homemade Spa sunt 100% naturale, fără adaos de compuși chimici, obținute prin presare la rece sau prin distilare clasică. Arome create pentru răsfățul tău!

 

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

-28%

Uleiuri esentiale

Ulei esential de Iasomie

23,00 lei42,00 lei
-28%

Uleiuri esentiale

Ulei esential de Lavanda

21,00 lei38,00 lei
-27%
18,00 lei33,00 lei
-27%
18,00 lei33,00 lei